Verkopen, factureren en organiseren met Teamleader

Teamleader helpt bedrijven te werken vanuit één centraal platform. Niet langer knoeien met informatie verspreid over verschillende tools, Excel-bestanden en inboxen, maar efficiënt samenwerken met collega’s. Zo krijg je meer gedaan, en heb je minder gedoe.

Deze bedrijven gingen je al voor en delen hun ervaringen.

Tuinjan

 

“De allereerste factuur die we verstuurden, werd in enkele klikken opgemaakt en verzonden vanuit Teamleader. Zo hoefden we achteraf geen papieren documenten in te scannen om onze administratie te digitaliseren.”

“We registreren ook onze werkuren, dat kan zelfs met de mobiele app van Teamleader. Je maakt via je mobiel een werkbon aan, voegt materialen toe, afgelegde kilometers en werkuren. Je klant kan ter plekke die werkbon ondertekenen en je zet die nadien in no time om in een factuur.”

— Jan – Tuinjan —

Get Hooked

 

Begin 2020 kregen de medewerkers van Get Hooked te maken met een verplichting om thuis te werken.

“Teamleader helpt ons enorm met de digitale ondersteuning van de projectcommunicatie als je niet naast elkaar kunt zitten. Je krijgt meer grip op je projecten en inzicht in je plannen. Dat is in deze tijd essentieel.”

— Roy Steenbakkers – Get Hooked —

CleanCarts

 

“Alle gesprekken die we met leads of klanten voeren, houden we bij. Als we opnieuw contact moeten opnemen worden we daar automatisch aan herinnerd. Die melding is goud waard, want zo blijven we ons klantcontact optimaliseren. Dit soort handigheidjes zijn onmogelijk in Excel en leveren veel tijd op. En sinds we ons boekhoudprogramma Yuki gekoppeld hebben aan Teamleader gaat het proces omtrent facturatie ook automatisch. Ik kan je zeggen: dat scheelt een hoop tijd!”

— Jeffrey – CleanCarts —